Doe jij mee aan het klimaatatelier?

Logo Zonnebeke Duurzaam We kunnen er niet omheen, het klimaat verandert. Ook hier merken we het, denk maar aan de steeds drogere en hetere zomers met felle buien of nattere winters. In dit verhaal zijn er twee uitdagingen: erger voorkomen en oplossingen bedenken voor wat er nu al gaande is. Klinkt dit ver van je bed en enkel iets voor wereldleiders? Think again!

Wat we lokaal doen, legt de gemeente vast in het Klimaatplan 2030. Acties die niet enkel ‘goed zijn voor het klimaat’, maar die ons leven soms ook gezonder, aangenamer en waarom ook niet, goedkoper kunnen maken. En voro dat klimaatplan rekenen we op jouw medewerking! Want enkel met de inzet van iedereen – inwoners, handelaars, bedrijven, landbouwers, verenigingen, experten en overheden – kunnen we deze uitdagingen aan!

Met een klimaatenquête verzamelen we ideeën

In de klimaatenquête plsten we naar wat jullie wel of niet belangrijk vinden voor het klimaatplan. Zo kregen we een eerste zicht op waar kansen liggen voor mobiliteit, wonen, water, groen, energie en lokale economie.

Tijdens het klimaatatelier gaan we nog een stapje verder

Op dinsdag 13 december 2022 werken we verder met de resultaten van de enquête. We horen graag je mening: welke acties zijn er volgens jou mogelijk en hoe kunnen we die acties samen realiseren?

We combineren een kort informatief gedeelte met vooral veel aandacht voor jullie ideeën, suggesties, wensen en vragen. We verwachten niet dat je een expert bent in de materie, wel dat je met frisse energie samen out-of-the-box wil nadenken over hoe je wil wonen, leven en werken in Zonnebeke.

Overtuigd? Schrijf je dan nu in! Dan maken we samen het verschil.

Praktisch

  • Klimaatatelier Zonnebeke
  • Dinsdag 13 december 2022, van 19 tot 21 uur
  • Iweinszaal in OC ’t Zonnerad, Tresoriersstraat 5, Zonnebeke
  • Inschrijven vóór 6 december 2022 via [email protected]

Meer info?

Dienst mobiliteit en duurzaamheid, 051 48 01 13, [email protected]

Waar zie jij kansen? Schrijf je in voor het klimaatatelier!
Laatste update: 28 november 2022
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon