N303 Beselarestraat - Beselareplaats - Wervikstraat, Beselare (16 maart t.e.m. 30 april 2020)

UPDATE 02/04/2020

 

 • De werken zijn terug hervat sinds 2 april. Vermoedelijk zal het plaatselijk verkeer terug door kunnen vanaf dit weekend. Volgende week worden de fietssuggestiestroken en wegmarkeringen aangebracht. De omleidingen blijven gelden.
 • De week van 13 tot en met 17 april is er een verplichte bouwstop die paritair werd vastgelegd.
 • Op 20 april start fase 2. Deze zal twee weken duren. Vanaf dan gelden de onderstaande omleggingen van fase 2.

We volgen de situatie en de maatregelen van de overheid continu verder op. Kijk af en toe op deze pagina om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV) voorziet om de schoolomgeving op de Beselareplaats her aan te leggen en veiliger te maken, in samenwerking met aannemer Tibergyn uit Gullegem.

 • De asfaltverharding wordt volledig verwijderd en her aangelegd in de bocht op de Beselareplaats. De fietssuggestiestrook wordt vernieuwd en verbreed in functie van een veiligere schoolomgeving. Er zal vervolgens een dynamische zone 30 voor alle verkeer worden ingevoerd in dit stuk. = FASE 1 (1 week)
 • Daarnaast worden er herstellingswerken aan het wegdek in de Beselarestraat uitgevoerd. = FASE 2 (2 weken)

Meer informatie kan bekomen worden bij het AWV: 057 22 08 80, wegen.westvlaanderen.districtieper@mow.vlaanderen.be, of bij de dienst openbare werken: 051 68 03 87, openbare.werken@zonnebeke.be.

 

 • Hoe lang duren de werken? Hoe lopen de omleidingen?

De werken worden opgesplitst in twee fases, om de hinder voor de handelaars en de bewoners tot een minimum te beperken. Deze starten op 16 maart 2020.

 1. Fase 1: Beselareplaats + Beselarestraat (t.e.m. het kruispunt met de Nieuwstraat).
  • Duur van deze fase: 1 week (16/03/2020 – 23/03/2020). --> UPDATE: fase 1 wordt afgerond op 3 april. De week erop worden enkel nog wegmarkeringen en fietssuggestiestroken aangebracht.
  • Omleiding van de A19 richting Zonnebeke: via de Proostdiestraat, Vuilewaasstraat, Potteriestraat, Dadizelestraat naar de Beselarestraat (met éénrichtingsverkeer in de Vuilewaasstraat en de Potteriestraat).
  • Omleiding van Zonnebeke richting de A19: via de Oude Kortrijkstraat, Reutelhoekstraat, Kasteelstraat naar de Wervikstraat (met éénrichtingsverkeer in de Oude Kortrijkstraat vanaf de Kloosterlaan en de Reutelhoekstraat).
  • Omleiding naar VBS De Biesweide: via de Oude Kortrijkstraat, Kloosterlaan, Steenmolenlaan, Warden Oomlaan naar de Kloosterlaan en terug naar de Oude Kortrijkstraat.
 2. Fase 2: Beselarestraat vanaf de Nieuwstraat t.e.m. het kruispunt met de Oude Kortrijkstraat/Dadizelestraat.
  • Duur van deze fase: 2 weken (23/03/2020 – 03/04/2020). --> UPDATE: fase 2 start op 20 april.
  • Omleiding van de A19 richting Zonnebeke: via de A19 tot aan afrit 4 ‘Ieper Centrum – Zonnebeke’.
  • Omleiding van de A19 richting Beselare: via de A19 tot aan afrit 3 ‘Zonnebeke – Beselare’, Wervikstraat, Beselareplaats, Nieuwstraat, Dadizelestraat (eventueel éénrichtingsverkeer van de Dadizelestraat via de Potteriestraat en de Vuilewaasstraat naar de Proostdiestraat en de Wervikstraat).
  • Omleiding van Zonnebeke richting de A19: via de Oude Wervikstraat, Reutelhoekstraat, Kasteelstraat naar de Wervikstraat (met éénrichtingsverkeer in de Oude Wervikstraat en de Reutelhoekstraat).
  • In deze fase is VBS De Biesweide opnieuw normaal bereikbaar.

overzicht_fases

 • Hoe groot is de hinder?

Geen doorgaand en plaatselijk verkeer mogelijk tijdens beide fases. Parkeren vóór de werken en te voet verder gaan via het voetpad tot aan de bestemming. Na fase 1 is de Beselareplaats en een deel van de Beselarestraat opnieuw bereikbaar.
Tijdens fase 1 is de parking op de Beselareplaats niet bereikbaar. De garages grenzend aan het Kerkplein (de straat rondom de kerk) blijven bereikbaar.

 

 • Kan ik mijn bus nog nemen?

De bushalte ‘Beselare Kerk’ wordt tijdelijk afgeschaft. De Lijn voorziet twee tijdelijke bushaltes:

 1. Lijn 84 tussen N8 en Beselare Kerk zou beperkt worden tot de rotonde aan de Kortekeer in de Wervikstraat. Er wordt een tijdelijke halte geplaatst aan de parkeerstrook voorbij het rondpunt de Kortekeer.
  Kortekeer

 2. Lijn 94 tussen Beselare en Zonnebeke rijdt  nog tot aan de Markizaatstraat met een tijdelijke halte in het begin van de Markizaatstraat (rechts). De bussen draaien ter hoogte van huisnummer 17 en keren terug naar Zonnebeke.
  Markizaatstraat

 • Hoe verloopt de afvalophaling?

Zolang je woning onbereikbaar is voor de ophaaldiensten, wordt gevraagd om jouw afval (restafval, PMD, papier en karton) te plaatsen aan de dichtsbijzijnde bereikbare plaats voor de ophaler, zoals aan het begin/einde van de werken (bijvoorbeeld bij de signalisatieborden van de werken).

 

We danken iedereen alvast voor het begrip.