Op avontuur met de kleinste helden van onze natuur

Fiets- of wandelroute

Zomerzoektocht in het Kasteelpark voor klein en groot.
Insecten bestuiven onze planten, ruimen dood hout op en zijn voedsel voor andere dieren. Ze zijn erg belangrijk in de kringloop van het leven. Kortom, insecten zijn de ware superhelden van onze natuur. Helaas gaat het niet goed met ze, en zijn er veel minder insecten dan jaren geleden.
Tijd voor actie dus! Onze bib en Natuurpunt dagen jou uit om tijdens juli en augustus mee te doen met onze zomerzoektocht in kader van de Insectenzomer en zoveel mogelijk zoemers, springers en zwevers te spotten! Zo help je de insecten in Vlaanderen in kaart te brengen en kan jij ook jouw steentje bijdragen aan het behoud en de groei van biodiversiteit en insecten in ons land.

Hoe doe je dat?
Haal je deelnemersfiche op in de bib tijdens de openingsuren of download deze op de website van de bib. Installeer de app ‘ObsIdentify’* op je telefoon, maak een account aan, zoek de challenge ‘Insectenzomer’ en klik op het hartje. Neem een balpen bij de hand en ga samen op pad.

Zoektocht!
Volg de insectensporen doorheen het park, ongeveer 2 km. Deze starten en eindigen bij de bibliotheek. Telkens als je een gouden vlinder tegenkomt, kan je in de buurt een verborgen weetje vinden. Vul het antwoord in op je formulier. Terwijl je de sporen zoekt en volgt, kan je ondertussen speuren naar de vele verschillende insecten die leven in het Kasteelpark. Telkens je een insect ziet, kan je die scannen met de app. Zo help je Natuurpunt om de insecten in kaart te brengen. Elk insect telt. ObsIdentify vertelt je welke sprinkhaan, bij of vlinder je hebt gespot en jij helpt de wetenschap een stapje vooruit!

Te winnen
Breng je deelnemersfiche terug binnen in de bib en maak kans op een leuk jeugdboekenpakket!

Datums

Van: 01/07/2024 00:00
Tot: 31/08/2024 23:59

Prijs

Basistarief: Gratis

Locatie

Bibliotheek De Letterschuur
Berten Pilstraat 5, 8980 Zonnebeke

UIT in Zonnebeke

Op zoek naar een evenement in Zonnebeke? Raadpleeg dan onze evenementengids.

zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon