Jij beslist mee over de cultuurtrofee

Wie volgt Silke Thorrez op voor de cultuurtrofee 2023 van gemeente Zonnebeke? Jij beslist mee. De sport- en cultuurprijzen worden terug uitgedeeld in maart 2024. Nomineren kan sinds dit jaar voor de sporters én de cultuurbezielers.

Jaarlijkse traditie

De Zonnebeekse sport- en cultuurraden gaan jaarlijks op zoek naar de beste sportman, sportvrouw, sportploeg, sportbelofte en een persoon of groep die een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet in het brede culturele veld.

Traditioneel kunnen de inwoners hun favorieten nomineren voor de sportprijzen. De sportraad beslist over de winnaars. Elke sporter of ploeg, ongeacht leeftijd of sportniveau, maakt een kans. Zo sleepten Vincent D’Hondt, Noor Delrue, Fran Van Hollebeke en De Drevestappers een prijs in de wacht voor het jaar 2022.

Nieuw: nomineer je favoriet in het culturele veld

Nieuw dit jaar is dat inwoners nu ook personen of groepen kunnen nomineren voor de cultuurtrofee. Vroeger bracht enkel de cultuurraad kandidaten aan. Nu kan het grote publiek dit ook doen. Wie met de prijzen naar huis gaat, daar beslist de cultuurraad wel nog over. De gemeente gaat op zoek naar iemand die een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet in het brede culturele veld. Onder cultuur verstaan we architectuur en vorming, beeldende kunst, creatie, erfgoed en geschiedenis, film en multimedia, literatuur en poëzie, podiumkunsten en sociaal-cultureel werk. Het gaat zowel om het creëren van cultuur, als de verspreiding of de educatie ervan.


Heb jij al enkele personen of groepen in gedachten? Nomineer ze hier en wie weet staan zij op 2 maart 2024 te schitteren op ons podium. Nomineren kan tot en met 4 februari 2024.


Meer info? Dienst vrije tijd, 051 68 03 85, cultuur@zonnebeke.be

Laatste update: 1 december 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon