InwonerBezoeker
   

Kunstprijs 2023 van stad Antoing (provincie Henegouwen)

Om de artistieke expressie te bevorderen, organiseert de stad Antoing een jaarlijkse kunstprijs, ter waarde van 3.950 euro, als volgt opgesplitst:

  • Eerste prijs: 2.000 euro
  • Tweede prijs: 1.300 euro
  • Derde prijs: 650 euro

Één van de drie prijzen wordt toegekend aan een kunstenaar die het best gerangschikt staat én die nog geen 35 jaar oud is op de eerste dag van de tentoonstelling.

De prijs (prijzen) zal (zullen) niet toegekend worden als de jury de kwaliteit van de voorgestelde kunstwerken onvoldoende vindt.

De prijzen worden toegekend aan kunstenaars die:

  • Belgisch of buitenlands zijn, maar gedomicilieerd zijn in de Franse Gemeenschap van België, in Frankrijk of in de volgende Vlaamse gemeenten: Ardooie, Dentergem, Heuvelland, Hooglede, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Langemark, Ledegem, Lichtervelde, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Vleteren, Wervik, Wielsbeke, Wingene, Zonnebeke, Avelgem, Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelde, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wevelgem en Zwevegem;
  • minimum 18 jaar oud zijn;
  • de volgende kunsten beoefenen: schilderkunst (ongeacht het procedé), tekenkunst, graveerkunst, beeldhouwkunst, keramiek, tapijtkunst of gecombineerde technieken (collage, combinatie van beeldhouwkunst en schilderkunst, infografie…).

Het thema is vrij en deelnemers moeten drie kunstwerken voorstellen.

De tentoonstelling zal van 25 november tot 3 december 2023 plaatsvinden in de zaal van het Cultureel Centrum ‘Foyer Socioculturel d’Antoing’, rue du Burg, n° 23 in Antoing.

Kandidaten kunnen het complete reglement en het inschrijvingsformulier vragen aan mevrouw Vivinae Delepine, schepen van cultuur, administratief centrum, Chemin de Saint-Druon n° 1, 7640 Antoing. Het inschrijvingsformulier moet uiterlijk op 20 oktober 2023 verstuurd worden.

Meer info? 069 33 29 40, 069 33 29 11 (Franstalig), antoing.net

Laatste update: 27 juli 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon