Passchendaele Museum verrast met twee nieuwigheden vanaf 1 februari

Het Passchendaele Museum opent vanaf donderdag 1 februari 2024 opnieuw de deuren. Bezoekers kunnen er een gloednieuwe belevingsexpo en tijdelijke tentoonstelling ontdekken. Hiermee wil het museum het verhaal van de Slag bij Passendale en de vele slachtoffers blijven brengen en herdenken.

Nieuwe belevingsexpo ‘Passchendaele 1917’

Het Passchendaele Museum opent, met de steun van Provincie West-Vlaanderen, een heuse immersieve ruimte. De nieuwe belevingsexpo dient als een introductie tot de Slag bij Passendale. Krachtige visualisaties, op maat gemaakte muziek door Jef Neve en metershoge geprojecteerde historische beelden duiden chronologisch de Slag. Het wordt een totaalbeleving waarbij jong en oud volledig ondergedompeld worden in het verhaal en landschap van 1917.

Nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’

Daarnaast opent het museum, in het kader van het WOI-themajaar ‘Landscapes | Feel Flanders Fields’ van Toerisme Vlaanderen en Westtoer, de tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’. De rol van het landschap als getuige en drager van oorlogsverhalen staat hierin centraal. Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee doorheen de geschiedenis van het landschap. Zo volgen ze, aan de hand van persoonsverhalen, de tocht van een gewone soldaat. ‘Echoes of War’ moedigt aan om het landschap rondom het museum te ontdekken na het bezoek.

Familievriendelijk parcours

De jongste bezoekers kunnen nog steeds met Lisa, haar neefje Louis en museumratje Maurice op tocht doorheen het museum met een plooikaart en luisterspel op hun maat. De interactieve elementen doorheen de hele museumopstelling zorgen ervoor dat ook de kinderen geboeid kennismaken met dit stukje geschiedenis.

Praktisch

Het Passchendaele Museum is van 1 februari tot en met 17 november elke dag open van 10 tot 17.30 uur. Laatste toegang tot het museum is om 16.30 uur.

Meer informatie en tickets kun je terugvinden op passchendaele.be.

© Foto’s: Eric Compernolle

 

 

 

Laatste update: 1 februari 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon