Tegenlicht: theaterworkshops in de Westhoek, ook in Zonnebeke

Na de succesvolle editie van de ‘Tegenlicht. Theaterworkshops in de Westhoek’ in 2022 slaan CO7, OPENDOEK, Stad Ieper, Stad Poperinge en Theaterbende PROT opnieuw de handen in elkaar om in het voorjaar van 2023 een veelzijdige reeks theaterworkshops te organiseren. De workshops zijn verspreid over de Zuidelijke Westhoek, van Langemark-Poelkapelle tot Vleteren.

Dit voorjaar kunnen theaterenthousiastelingen zich opnieuw verwachten aan acht uiteenlopende workshops verspreid over diverse locaties in de regio. De laagdrempelige workshops, waarin theater in al zijn vormen aan bod komt, staan open voor iedereen. Theaterervaring is dus geen vereiste.

“De regionale samenwerking rond de theaterworkshops was vorig jaar heel succesvol”, legt Valentijn Despeghel, voorzitter van CO7, uit. “Een nieuwe editie was voor elke partner dan ook een uitgemaakte zaak, maar tegelijk hebben we het aanbod ook wat vernieuwd.”

Naast de workshops voor volwassenen, zijn er dit jaar ook twee sessies specifiek voor middelbare scholieren. In de workshop Impro Comedy leert Jeron Dewulf, bekend van ‘Foute vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’, je de kneepjes van het vak. Evelien Van Hamme, bekend van de serie ‘Dertigers’, leert je dan weer hoe je moet acteren voor de camera.

Wil je zelf acteren of wil je liever achter de schermen werken? Benieuwd hoe je je lichaam in de strijd kunt gooien op het podium? Schuilt er een musicalster in jou? Wil je leren hoe je met licht een sfeer op het podium creëert? Dit alles komt aan bod tijdens deze reeks workshops.

Het volledige aanbod kan je online terugvinden. Je kan inschrijven voor één of meerdere workshops via opendoek.be/tegenlicht. Deelname aan elke cursus bedraagt 5 euro. Bij de workshops kan ook het UiTPAS-tarief toegepast worden. Vooraf inschrijven is verplicht. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Workshop in Passendale: ‘Proeven van muscial’ met Ann Van Kerschaver: op donderdag 23 maart 2023 van 19.30 tot 22.30 uur in PC de Craeye.

Meer info?

OPENDOEK, opendoek.be; CO7, co7.be

Dienst cultuur, 051 68 03 85, cultuur@zonnebeke.be

© Foto: Lisa Renders

Laatste update: 2 februari 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon