Wandelen en schatten zoeken in de bossen, op 28 april

Trek op zondag 28 april je wandelschoenen aan want #iedereenwandelt die dag in Vlaanderen! In het bijzonder in Zonnebeke: ‘Vlaanderen Wandelt’ organiseert met De Drevestappers vzw de 7e Bossentocht. (Her)ontdek de schoonheid van je eigen Vlaamse achtertuin.

Verken het Polygoonbos en geniet van muziek

Kies uit verschillende wandelroutes en ga onder andere op verkenning in het Polygoonbos, het Vredesbos en de Gasthuisbossen. Spot heel wat dieren en snuif de natuur op. Jong en oud zijn welkom, lid of geen lid van een wandelclub.

Vanaf 7 uur kun je inschrijven of je aanmelden. Tussen 10 en 16 uur kun je een kijkje nemen in het animatie- en promodorp. Geniet van een streetact ‘We are called Ed’ en van muzikale ambiance met Marino Punk en ‘The DJ Company’. Van 10 tot 15 uur kun je ook op heuse schattenjacht met je kinderen. Om 16 uur is er de proclamatie van het aantal deelnemers.

Praktisch

De omlopen (routes) zijn 5 (kids!), 10, 12, 15, 20, 26, 30, 42 en 50 kilometer. Starten kan vanaf 7 uur voor de kleinere afstanden (tot 30 kilometer). Voor de grotere afstanden (42 en 50 kilometer) kun je starten tussen 6 en 8 uur. Langs de routes zijn er rustpunten en stops waar je iets te eten en te drinken krijgt. Ook is er bagagevervoer voorzien. Je moet terug aankomen voor 18 uur.

De start- en eindlocatie is OC ’t Zonnerad, Tresoriersstraat 5 in Zonnebeke. Na je wandeling kun je hier nagenieten in de wandelbar. Spijs en drank is voorzien tegen voordelige prijzen.

Inschrijven:

 • Persoonlijk inschrijven kan enkel op zondag 28 april zelf, tussen 7 en 15 uur, in OC ’t Zonnerad.
 • In groep inschrijven is mogelijk tot 31 maart, via info@drevestappers.be.
 • Voor de grote afstanden (42 en 50 kilometer) moet je vooraf inschrijven via info@drevestappers.be.

Kostprijs:

 • Niet-leden van een wandelclub: 3 euro
 • Leden van een erkende wandelclub: 1,5 euro
 • De grote afstanden (42 en 50 kilometer):
  • Niet-leden: 12 euro
  • Leden: 10 euro
 • Kinderen jonger dan 12 jaar: gratis

Schattenjacht voor de kleinsten!

Op de kortste afstand van 5 kilometer ga je met je kinderen op heuse schattenjacht. Waki de eekhoorn is niet alleen schattig, maar ook slim en nieuwsgierig. Los samen met hem leuke raadsels op en voer opdrachten uit. Je kunt de route van ‘Wandelen met Kinderen’ starten tussen 10 en 15 uur. Ze is buggy-toegankelijk. In het animatiedorp is er een schminkstand en kun je glittertattoos laten zetten.

Samenwerking met De Drevestappers Zonnebeke vzw

Elk jaar worden er drie unieke locaties gekozen om een wandelactiviteit op te zetten, in samenwerking met een lokale wandelclub. Dit jaar werd Zonnebeke als centrale punt gekozen van waaruit Wandelsport Vlaanderen vzw het volledige evenement coördineert. Wandelclub De Drevestappers vzw kreeg de eer om de 7e Bossentocht in teken van ‘Vlaanderen Wandelt’ te organiseren.

Meer info?

Dienst toerisme, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be

De Drevestappers vzw, 0494 81 90 35, info@drevestappers.be, drevestappers.be

Wandelsport Vlaanderen vzw, 0478 43 79 48, info@vlaanderenwandelt.be, vlaanderenwandelt.be

 

 


Opgelet, controleer na het wandelen altijd op teken! Hoe? tekenbeten.be!


 

Tijdelijk verkeersreglement op 28 april 2024 door Vlaanderen Wandelt West-Vlaanderen

 • Hinder? Tresoriersstraat, Lotegatstraat, Ieperstraat, Bourgognestraat
  • Parkeren kan in visgraatmotief (aan beide kanten van de straat, fietspad inbegrepen) in de Ieperstraat, vanaf rotonde De Brieke tot aan huisnummer 192.
  • Parkeren kan in visgraatmotief (aan de linkerkant van de straat, fietspad inbegrepen) in de Ieperstraat, vanaf huisnummer 192 tot aan het kruispunt met de Tresoriersstraat.
  • Parkeren is verboden in delen van de Tresoriersstraat en de Lotegatstraat.
  • Het is verboden in te rijden in de Tresoriersstraat en de Lotegatstraat in de richting van OC ’t Zonnerad.
  • Het is verboden in te rijden in de Ieperstraat, vanaf de Tresoriersstraat tot aan rotonde De Brieke.
  • Toegang is verboden (uitgezonderd plaatselijk verkeer), in de Bourgognestraat, vanaf het kruispunt met de Tresoriersstraat tot aan het kruispunt met de Ieperstraat.
 • Publicatiedatum: 10 april 2024

(c) Jan D'Hondt 2018
Laatste update: 12 april 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon