Een luchtige en tegelijk ernstige conférence van Wim Chielens op 19 september

“Ik heb iets met lijstjes. Ik ben die man die bij de uitgang aan de supermarkt rond de winkelkarretjes hangt, op zoek om achtergelaten boodschappenlijstjes mee te nemen. Lijstjes kunnen helpen, ze kunnen het leven mooier maken, ze kunnen levens redden. Het begon in de kleuterklas, toen de hond van Marleentje stierf. De juf zei dat we tien mooie herinneringen aan het hondje moesten bedenken. En later was er de GROTE LIJST…”

Wim Chielens vertelt op een speelse manier het verhaal van Wim die al vroeg te maken krijgt met een moeder die depressieve buien heeft. Ook blijft hij alleen achter als kakkernest wanneer zijn broers en zussen gaan studeren en zo houdt hij daar voor de rest van zijn leven zondagavondblues aan over. Die blues wordt pas een beetje draaglijk wanneer hij zelf op zondagavond vertrekt om te gaan studeren in Leuven. Daar ontdekt hij voor ’t eerst het thema van zelfmoord in de literatuur via ‘Mrs. Dalloway’ van Virginia Woolf. Veel later komt dat heel dichtbij wanneer een goede vriendin uit het leven stapt.

‘Zo mooi was het nog nooit’ is een luchtige conférence die soms over heel ernstige dingen gaat, over hoe je met kleine en grotere tegenslagen kunt omgaan, maar ook over droevige boeken, troostende muziek en hoe praten altijd helpt.

Tekst en spel: Wim Chielens; schrijfcoach: Lara Taveirne; regie: Kobe Chielens. I.s.m. Natuurpunt Kern Zonnebeke en in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

  • Op 19 september 2024, om 20 uur, in OC De Leege Platse, Beselare.
  • VVK: 10 euro; ADD: 12 euro – tickets via Mijn Zonnebeke

Meer info? Dienst cultuur, 051 68 03 85, cultuur@zonnebeke.be

© Foto: Luk Dombrecht

Logo Midden-West-Vlaanderen

Laatste update: 10 juli 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon