10.000-stappenclash

Wil je meer bewegen en ben je wel te vinden voor een uitdaging?

Doe in mei 2024 mee aan de 10.000-stappenclash van Logo Midden-West-Vlaanderen en leid Zonnebeke naar de overwinning!

Dit jaar is een speciaal jaar, want er is niet alleen een intergemeentelijke stappenclash, maar ook een op Vlaams niveau. Onder de deelnemers op Vlaams niveau worden er tien prijzen willekeurig verloot. Belangrijk is dat je hiervoor bent aangesloten bij de groep ‘Zonnebeke’ op 10000stappen.be.

Hoe deelnemen?

Hoe deelnemen?

Registreer je gratis op 10000stappen.be, sluit je aan bij onze groep 'Zonnebeke' en geef elke dag je gezette stappen in. Deed je al eerder mee? Dan hoef je enkel je stappen te registreren in mei. Je kunt ook iemand anders z'n account beheren of werken met een logboek dat je indient bij onze sportdienst tegen 3 juni.
10000stappen.be

Hoe stappen tellen?

Hoe stappen tellen?

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller of geef je aantal beweegminuten in (bij andere beweging dan stappen). Werk je met het logboek? Bezorg dit dan tegen 3 juni bij onze sportdienst.
sport@zonnebeke.be

Waarom deelnemen?

Waarom deelnemen?

Je leeft gezonder. Je hebt minder kans op kanker, dementie, diabetes en overgewicht. Plus, je voelt je beter in je vel en slaapt rustiger. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, minder vervuiling en lawaai van auto's én een leefbare buurt.
Beweegtips

Gezonde Gemeente Zonnebeke

Gezonde Gemeente Zonnebeke

Als Gezonde Gemeente willen we vier jaar lang werken aan beweegvriendelijke buurten. We willen je zo eenvoudig mogelijk laten bewegen. Met stappensignalisaties in het straatbeeld en uitnodigende boodschappen ervaar je 't zelf: je hebt in 1, 2, 3 een pak stappen erbij. Surf even naar zonnebeke.be/zonnebeke-beleeft of toerismezonnebeke.be en je vindt een hoop wandel- en beweegtips.
Zonnebeke Beleeft

Documenten en instructiefilmpjes

Doe mee aan de Buurtclash!

Ga de strijd aan samen met je buren en daag andere buurten uit in de Buurtclash!

Stel samen met je buurt of wijk een groep van minstens vijf buren samen. Kies één persoon uit deze groep als contactpersoon. Deze persoon:

  • schrijft de groep in via sport@zonnebeke.be. Nadat de sportdienst je groep heeft aangemaakt, kan iedereen lid worden via 10000stappen.be. Iedereen geeft dagelijks z’n gezette stappen in.
  • zorgt er tijdens de wedstrijd voor dat alle stappentellers van de groep wekelijks op het juiste aantallen stappen worden gezet.
  • maakt andere buurtbewoners warm voor de clash.

Voor de buurtenclash gebruiken we volgende formule om de winnaar te berekenen: het totaal aantal stappen per groep / het totaal aantal actieve stappers = het gemiddelde aantal stappen per persoon in de groep in de maand mei.

De buurt die de meeste stappen zet, wint een speelstraat georganiseerd door de sportdienst, met springkasteel, sportbak en sportieve elementen, in samenspraak met de buurt.

De 10.000-stappenclash is onderdeel van het vierjarig beweegproject ‘10.000 stappen: Elke stap telt’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Logo Midden-West-Vlaanderen zorgt voor de regionale ondersteuning.  
Logo Midden-West-Vlaanderen
10.000-stappen logo
Logo Sport Vlaanderen
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon