Insectenzomerzoektocht 2024

""

 

 

 

 

 

Insecten zijn nuttige diertjes én erg belangrijk zodat andere dieren en ook wij, de mens, kunnen leven. Kortom, insecten zijn de echte superhelden van onze natuur. Helaas gaat het niet zo goed met ze. Er zijn veel minder insecten dan vroeger.

Tijd voor actie dus! Bibliotheek De Letterschuur en Natuurpunt dagen je uit om tijdens juli en augustus 2024 mee te doen met onze zomerzoektocht in teken van de Insectenzomer en zoveel mogelijk zoemers, springers en zwevers te spotten! Zo kunnen we een overzicht maken van deze insecten en help jij mee deze verschillende soorten te beschermen en te groeien.

Niet meppen, wel appen!

 

 

© Foto in de kantlijn: Pieter-Jan Alles

Hoe

  1. Haal je deelnemersfiche op in de bib tijdens de openingsuren of download deze op hun website.
  2. Installeer de app ‘Obsidentify’ op je telefoon, maak een account aan, zoek de challenge ‘Insectenzomer 2024’ en klik op het hartje.
  3. Neem een balpen bij de hand en ga samen op pad.

Zoektocht

  1. Volg de insectensporen (lieveheersbeestje) doorheen het Kasteelpark, ongeveer 2 kilometer. Deze starten en eindigen bij de bibliotheek.
  2. Telkens als je een gouden spoor tegenkomt, kun je in de buurt een verborgen weetje vinden. Vul het antwoord in op je formulier.
  3. Terwijl je de sporen zoekt en volgt, kun je ondertussen speuren naar de vele verschillende insecten die leven in het Kasteelpark. Telkens als je een insect ziet, kun je die scannen met de app. Zo help je Natuurpunt met het maken van een overzicht. Elk insect telt. Obsidentify vertelt je welke sprinkhaan, bij of vlinder je hebt gespot en jij helpt de wetenschap een stapje vooruit!

Winnen

Breng je deelnemersfiche terug binnen in de bib en maak kans op een leuk jeugdboekenpakket.


Bibliotheek De Letterschuur
Berten Pilstraat 5
8980 Zonnebeke

(c) Pieter-Jan Alles
Laatste update: 25 juni 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon