Parkies 2024

Het grootste kleinste festival van België zorgt voor de derde zomer op rij voor muzikale vrijdagavonden in Zonnebeke. Een hapje wordt aangeboden door lokale handelaars. Gratis toegang!

Praktisch:

  • 19 uur: deuren open
  • 20 uur: optreden voorprogramma of eerste set
  • 20.30 uur: pauze
  • 20.45 uur: optreden hoofdact of tweede set
  • 22.15: einde optreden

Meer info? parkies.be

""
IIII (Four) en Leez

5 juli – IIII (Four) en Leez

We trappen het festival af met IIII (Four) en Leez. IIII is een nieuwe girlband bestaande uit vier jonge meiden. Ze brengen hedendaagse popmuziek met meerstemmigheid en invloeden van hun favoriete artiesten zoals Billie Eilish en Beyoncé. Hun eerste single kwam uit in mei van dit jaar, maar hun zomer is nu al druk bezet met optredens.

Leez, of Lisa Van Rossem, is de zus van Metejoor. In 2023 bracht ze haar eerste single uit ‘Who Will Be There’ en in het voorjaar van 2024 was ze wekelijks te horen op radiozender Joe met een cover van een greatest hit. Zo brengt ze nummers van bijvoorbeeld Bruce Springsteen en Anouk.

L'Adele (Adele Tribute Band VTM 'Starstruck')

12 juli – L’Adele (Adele Tribute Band VTM ‘Starstruck)

Zangeres Laura Ramaekers is geen kopie van de ‘échte’ Adele, maar ze probeert wél de essentie van de Britse popster in haar performance te vatten. Ze legt haar hart en ziel in de L’Adèle-shows en is de drijvende kracht achter deze tribute-act. Kwaliteit en beleving staan bij L’Adèle altijd op de eerste plaats en dat bewijst de podiumbezetting. Met kleppers als Pedro Gordts (Toetsen), Bruno Ravelingien (gitaar), Laurens De Schutter (drums), Stijn Tondeleir (Bas) en Kim Buttafuoco (Backings) is elke show op topniveau!

Barbara Dex © Rick Van Overbeke

19 juli – Barbara Dex ‘Country Girl’

Barbara Dex en countrymuziek vormen een perfecte match. Haar stem leent zich uitstekend voor countrymuziek; ze voelt zich aangetrokken tot de uit het leven gegrepen verhalen die dit genre zo typeren. Haar bewondering voor countrygrootheden zoals Dolly Parton, Tammy Wynette, Kenny Rogers en anderen is enorm. Tijdens dit festivalconcert trekt Barbara alle registers open voor een onvergetelijke avond vol stevige countrymuziek en straffe songs. Ze brengt niet alleen hits van countrylegendes zoals Bonnie Raitt en Loretta Lynn, maar ook modernere country van artiesten zoals Beyoncé, Ilse Delange en Shania Twain.

© Foto: Rick Van Overbeke

Soulbrothers (ligt) met Wim Soutaer

2 augustus – Soulbrothers (light) met Wim Soutaer

De drijvende krachten achter de Soulbrothers zijn de drie frontmannen, de Kings of Ceremony: Charel Van Domburg, Vincent Goeminne en Wim Soutaer. Dit zinderende zestal is al 15 jaar lang dé partyband bij uitstek en hebben een ongeëvenaarde reputatie in de muziekscene. Met meer dan 750 optredens op de teller is de kans erg klein dat je als muziekliefhebber Soulbrothers nog nooit aan het werk hebt gezien! Op werkelijk élk festival, private party of zomerhappening laten ze een spoor van confetti, special effects, zweet en lege glazen achter. Deze band staat bekend om hun onuitputtelijke energie en een vleugje humor en fun tijdens de show en zijn meer dan ooit klaar voor 2024!

Gene Thomas

9 augustus – Gene Thomas

In 1990 zet Gene z’n eerste stappen in de showbizz: hij is 18 wanneer hij zich inschrijft voor de VTM Soundmixshow. Vijf jaar later richt hij de pop-dance formatie X-Session op, met een grote doorbraak in 1996. ‘On and on’, hun grootste hit, komt uit in 1999. In 2004 brengt Gene zijn solohit ‘Voor haar’ uit en later dat jaar volgt zijn eerste soloalbum ‘Dichterbij’. Na een carrière van zo’n 25 jaar in zowel de Belgische (als de Franse) muziekscène staat in 2020 de muziek van Gene centraal in het populaire televisieprogramma ‘Liefde voor muziek’. In 2021 volgt een grote theatertour doorheen Vlaanderen onder diezelfde naam en als kers op de taart lanceert de singer-songwriter een eigen premium Belgische gin-likeur: ‘Génial by Gene Thomas’.

Pauline Slangen (© Stéphanie Smeets) en Michael Schack

16 augustus – Pauline Slangen en Michael Schack

Pauline haar eerste solosingle ‘Uit Mijn Hoofd’ stond meerdere weken op nummer 1 in de Ultratop Vlaamse Top 30 en is intussen goed voor meer dan 4 miljoen streams. Pauline is met haar unieke stemgeluid en ravissante uitstraling een rijzende ster in de Vlaamse muziekwereld. Pauline staat er met een wervelend live on tape-optreden, met focus op dance. De straffe zangeres pakt met haar stem elk publiek in en maakt van elk optreden een meer dan geslaagd feest. Tijdens de zomer van 2023 was ze dan ook de meest geboekte solovrouw.

© Foto Pauline Slangen: Stéphanie Smeets

Met zijn bomvolle agenda in 2023 bewees Michael Schack nogmaals dat zijn unieke DJDrummer-concept de ideale afwisseling is tussen live band shows en DJ-sets. In zijn DJDrummer-set speelt Michael eigen mashups en crazy remixes die hij volledig live én rechtopstaand vanop zijn eigen elektronische V-drums setup afvuurt. Doordat Michael zijn sets steeds up-to-date houdt, is geen enkele show dezelfde. Madness! Je mag je dus verwachten aan een unieke, spectaculaire, 100% live én interactieve DJDrummer-set van Belgiës meest bekende, sympathieke solo muzikanten én drumwizard-en-DJ-in-één!

Top Guns (80's covers met Sean Dhondt)

23 augustus – Top Guns (80’s covers met Sean Dhondt)

Dat de 80’s helemaal terug zijn, staat buiten kijf: cassettes, de mullet, Stranger Things… en als kers op de taart nu ook Top Guns! De ultieme 80’s band die bestaat uit zanger en radiopresentator Sean Dhondt, drummer Anthony Van der Wee, gitarist John Miles Jr., bassist Victor Hidalgo en keyboardspeler Pedro Gordts. Reis samen met deze rasentertainers terug in de tijd in en geniet van de muzikale pareltjes van onder andere Phil Collins, Journey, Simple Minds, Tina Turner, Lionel Richie, Toto, David Bowie en vele anderen. Laat je verleiden door de vetste gitaarriffs, oldschool synths, drumfills, iconische baslijnen, een topstem en brul vooral mee met deze pure 80’s classics.

zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon