Zonnebeke Feest! 2024

Zonnebeke Feest! sluit elk jaar de zomervakantie af. Het binnenplein van het Kasteeldomein in Zonnebeke is opnieuw the place to be op 31 augustus 2024. Gratis toegang!

Start de dag sportief met Sportfest om 14 uur: een klein, gratis, sportfestival waarbij je proeft van de sporten van verschillende sportclubs. Krijg ook een voorsmaakje van de jeugdlessenreeksen en sportactiviteiten van de sportdienst.

Om 16.30 uur vindt het Europees Kampioenschap Loopfietsen plaats voor de kleinsten. In september 2024 komt het EK Wielrennen naar Vlaanderen en ter ere daarvan wordt het Zonnebeeks Kampioenschap Loopfietsen dit jaar omgedoopt tot het EK Loopfietsen. Laat je peuter of kleuter (geboren van 2018 tot en met 2022) op een speelse manier de koers beleven! Met een echt wedstrijdnummer fietsen ze richting de finishlijn. Lukt dit nog wat moeilijk? Geen probleem, als ouder kun je gerust meelopen. Ze krijgen allemaal een loopfietsdiploma mee. Gratis, inschrijven kan vooraf of ter plaatse. Breng je eigen loopfietsje en helm mee.

"" De muzikale namiddag start om 17 uur met BlitZ. Samen met Jens en Pieterjan kunnen de allerkleinsten uit de bol gaan. Ze brengen zowel gekende kidsnummers als hun eigen BlitZ-hits. Lachen, gieren, zingen en springen geblazen! Ook de rest van de dag is er randanimatie voor kinderen.

Ondertussen blijf je met de lokale foodtrucks niet op je honger zitten. Volg je neus tot bij hun onweerstaanbare lekkernijen.

"" Om 19 uur brengen de vier vrolijke kerels en de goedlachse madam van Zonder Bandjes een mix van evergreens, schlagers, oude rockers, kampvuursentiment, West-Vlaams geneuzel en nog zoveel meer. Ze nemen je mee doorheen een muzikaal verhaal dat rustig, wild en soms ingetogen stil kan zijn. Eén ding is zeker: het wordt een geestig stoofpotje van heel veel leuke muziek, fantasie en improvisatie.

"" De Faute Bendt sluit het muzikaal feestje af om 20.30 uur. Een stel professionele pleziermakers in foute pakjes geven op het podium het beste van zichzelf op de tonen van goede foute muziek.

Geniet om 22 uur nog van het klank- en lichtspektakel boven de kasteelvijver. Na zo’n mooie dag zul je zeker goed slapen.

TIP: passeer ook even in het centrum bij de lokale cafés: drink een lekker streekbiertje en geniet van optredens.

Dit niet te missen evenement wordt mee mogelijk gemaakt door onze bereidwillige en gemotiveerde partners.

© Foto in kantlijn: K@designs

Programma 31 augustus 2024 – Kasteeldomein Zonnebeke:

  • 14 tot 18 uur: Sportfest
  • 16.30 uur: EK Loopfietsen
  • 17 uur: foodtrucks gaan open
  • 17 uur: optreden BlitZ
  • 19 uur: optreden Zonder Bandjes
  • 20.30 uur: optreden De Faute Bendt
  • 22 uur: klank- en lichtspektakel

Gratis toegang!

(c) K@designs
Laatste update: 17 juni 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon