Nieuwe huisartsenwachtpost Alfa in Rumbeke

In januari ging de nieuwe huisartsenwachtpost Alfa open op de site van AZ Delta in de Deltalaan 1 in Roeselare-Rumbeke. De wachtpost ligt vlak bij de spoedafdeling van het ziekenhuis. De huisartsenwachtpost in de Hippoliet Spilleboutdreef in Roeselare werd gesloten. Wachtpost Alfa is open in het weekend, op feestdagen en elke weekdag na 18 uur. Je maakt een afspraak voor een raadpleging of huisbezoek op het nummer 1733.

Huisartsenwachtpost Alfa is een initiatief van de huisartsenkring Midden West-Vlaanderen en de huisartsenkring Izegem-Lendelede-Ingelmunster.

Je kunt beroep doen op de huisartsenwachtpost voor een dringend, niet-levensbedreigend gezondheidsprobleem, dat niet kan wachten tot het spreekuur van je eigen huisarts. Huisbezoeken zijn voorbehouden voor bewoners in woonzorgcentra, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

De huisartsenwachtpost is open

  • op weekdagen van 18 uur tot 8 uur.
  • tijdens het weekend van vrijdagavond 18 uur tot maandagochtend 8 uur.
  • en de avond voor een feestdag 18 uur tot de ochtend na een feestdag 8 uur.

Inwoners of bezoekers uit Ardooie, Hooglede, Houthulst (uitgezonderd Merkem), Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Staden, Roeselare en Zonnebeke kunnen terecht in wachtpost Alfa.

De wachtpost is vlot toegankelijk voor rolstoelpatiënten. En er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De route is aangeduid op de wegwijsborden op campus Rumbeke.

  • Voor een afspraak met de huisarts van wacht, bel je het nummer 1733.
  • In levensbedreigende situaties bel je de 112.

Meer info? Huisartsenwachtpost Alfa, wachtpostalfa.be

© Foto: AZ Delta

Laatste update: 22 januari 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon