Zorgparkeren, ook voor jouw garage of oprit?

Snel even binnen springen bij Gerard of Julia om hun medicatie klaar te maken, een prik te geven of uit bed te halen? “Hopelijk is er parking in de buurt. Zo hoeven ze niet af te tellen tot ik er ben. Zo kan ik Julia op tijd uit haar bed halen en misschien nog even blijven voor een deugddoende babbel. Als er geen parking is, moet die babbel maar een ander keertje. Want na Gerard en Julia zijn er nog 15 patiënten.”

Wist je dat heel wat verplegers, dokters, kinesisten en andere zorgverleners heel wat uren per week verliezen door het zoeken naar parking?

Affiche: hier kun je zorgparkeren Maar goed nieuws, want jij kan helpen!

Vind je het oké dat zorgverleners jouw oprit of parkeerplaats voor je garage gebruiken tijdens hun huisbezoeken? Vraag dan een gratis affiche aan en hang deze op een duidelijke plaats aan je voorgevel. Heb je liever geen affiche maar een sticker om op je garage te kleven? Laat het ons weten!

Waar is dit vooral nuttig?

Vooral in de dorpscentra en langs drukke wegen en verkeerspunten is het nuttig om affiches en stickers voor zorgparkeren uit te hangen en te kleven.

Dit wil ook niet zeggen dat wie zelf bijvoorbeeld een thuisverpleger of -verpleegster heeft, verplicht is om deze affiche uit te hangen om nog de nodig zorg te krijgen. Deze affiche dient enkel om zorgverleners makkelijker en sneller een parkeerplaats te geven.

Zorgkaart voor zorgverleners

Zorgverleners die jouw affiche opmerken, kunnen zich zo dus parkeren op jouw plek. Het aantal minuten is niet beperkt maar de zorgverlener legt zijn zorgkaart met gegevens achter zijn voorruit. Zo kan je hem of haar opbellen wanneer nodig. Zonder kaart, kan hij of zij niet parkeren op jouw plek.

Meer info? Dienst mobiliteit, 051 48 00 74, mobiliteit@zonnebeke.be

Parkeerkaart voor zorgparkeren
Laatste update: 8 mei 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon