Natuurloop Zonnebeke

Natuurloop Zonnebeke is zeven jaar geleden ontstaan uit sport- én natuurliefhebbers. Toen nog met een 1.000tal deelnemers, ondertussen tellen we al 1.700 enthousiaste lopers. Tijdens deze loopwedstrijd bevind je je voornamelijk op onverharde paden en in de natuur, zoals het kasteeldomein, het Polygoonbos, de Gasthuisbossen… Goed voor zowel spieren, longen als je mentale welzijn. Én, goed voor de natuur. Want de organisatie van de wedstrijd gebeurt milieuvriendelijk. Zo ontvangen alle ingeschrevenen ook een herbruikbare ‘softcup’. Daarnaast schenken ze een deel van de opbrengst aan Natuurpunt vzw. Zij gebruiken dit op hun beurt voor het behoud, onderhoud en als dit financieel haalbaar is, zelfs de uitbreiding van natuurgebieden.

© Zenon Bekaert

Om je voor te bereiden op de Natuurloop kan je gebruik maken van hun eigen onverhard loopparcours van 3,1 kilometer in Haneveld. Een kilometer daarvan legden ze eigenhandig aan in schors. Leer zo genieten van de natuur. En wie weet zie je wel een speciale bloem of spot je een roofvogel, eekhoorn of zelfs een ree. Train maar al voor 16 en 17 december.

Ten slotte kan je deze lopers wel eens tegenkomen in bermen en langs de A19 om zwerfvuil te rapen. Sporten in de buitenlucht en de natuur is dan ook veel aangenamer in een propere omgeving.

zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon