Parkeren en opladen

Plaats je parkeerschijf in blauwe zones goed zichtbaar achter de voorruit. In blauwe zones kan je maximaal drie uren parkeren, tenzij de signalisatie ter plaatse het anders vermeldt. In onze gemeente is de blauwe zone geldig van maandag tot en met zaterdag, telkens van 8 tot 18.30 uur. De blauwe zoneregeling geldt niet op wettelijke feestdagen. Uitzonderingen: EDC-kaart, zorgparkeren (zie onder), parkeerkaart voor persoon met handicap (zie onder), brandweer, politie, hulpdiensten en dienstvoertuigen gemeente.

Woon je in een zone van betalend parkeren of een blauwe zone? Dan kan je een bewonerskaart (gemeentelijke parkeerkaart) aanvragen. Daarmee kan je altijd gratis parkeren op vrije parkeerplaatsen dichtbij je huis.

Meer informatie over de parkeerkaart voor personen met een handicap kan je hier vinden. Via het geoloket van Navigeer en Parkeer kan je de verschillende parkeerplaatsen voor personen met een handicap terugvinden in Groot-Zonnebeke.

Personen met een handicap kunnen ook een eigen parkeerplaats aanvragen in een straal van 100 meter van hun woonplaats. Het reglement van de gemeenteraad van 9 januari 2023 en de infobundel kan je hier terugvinden (publicatiedatum: 11 januari 2023).

Shop & Go is enkel toegelaten in de bebouwde kom langs de invalswegen naar de dorpskernen. Er wordt een parkeerstrook aangebracht voor de handelszaak. Klanten kunnen maximum 30 minuten blijven staan. De handelszaak zelf moet minstens vier dagen per week open zijn. Er wordt slechts één parkeerplaats per handelszaak voorzien. Shop & Go geldt van maandag tot zaterdag tussen 8 en 18.30 uur en op zondagvoormiddag van 8 tot 12.30 uur. De regeling geldt niet op wettelijke feestdagen.

  • Reglement Shop & Go (publicatiedatum: 24 november 2020)

Heel wat zorgverstrekkers zoals verplegers, dokters en kinesisten verliezen kostbare tijd met het zoeken naar parking. Het goede nieuws is dat jij kan helpen. Jij kan je oprit of je parkeerplaats voor je garage laten gebruiken. Wil je hier graag aan meewerken, geef ons je adres en wij bezorgen je een affiche of sticker die je op een duidelijke plaats aan je voorgevel/garage/brievenbus hangt. Zo weten zorgverstrekkers dat zij op jouw plaatsje mogen staan. Het aantal minuten is niet beperkt, maar de zorgverlener legt zijn zorgkaart met gegevens achter zijn voorruit. Zo kan je hem of haar opbellen wanneer nodig. Zonder kaart, kan hij/zij niet parkeren op jouw plaats.

Waar is dit vooral nuttig?

Vooral in de dorpscentra en langs drukke wegen en verkeerspunten is het nuttig om affiches en stickers voor zorgparkeren uit te hangen en te kleven.

Dit wil niet zeggen dat wie zelf bijvoorbeeld een thuisverpleger of -verpleegster heeft, verplicht is om deze affiche uit te hangen om nog de nodig zorg te krijgen. Deze affiche dient enkel om zorgverleners makkelijker en sneller een parkeerplaats te geven.

  • Reglement zorgparkeren (publicatiedatum: 24 november 2020)

Affiche: hier kun je zorgparkeren

Op mow.vlaanderen.be/laadpalen vind je een overzicht terug van alle (semi-)publieke laadpalen in Vlaanderen, waaronder Zonnebeke.

Op de hoek van de Kortekeerstraat en de Kasteelstraat in Geluveld, vind je een Fastned snellaadstation (vlakbij de A19).

Kabelmatten aankopen of een publieke laadpaal aanvragen? Meer informatie hierover vind je hier.

Mobiliteit & duurzaamheid
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon