Dienstencentrum Villa Zonnedaele

Landhuis Villa Zonnedaele wordt een dienstencentrum waar je ook kunt trouwen

De gemeente startte in 2023 met een stevige renovatie van het landhuis Villa Zonnedaele, het bekende beige gebouw uit het kasteelpark dat voor veel fotografen een geliefde locatie vormt. Het uitzicht is prachtig, maar binnenin verkommert het gebouw. Daar wil de gemeente dus komaf mee maken. Wanneer alles volgens plan verloopt, zou je eind 2024 kunnen trouwen op deze idyllische plek, die tevens ook de thuisbasis wordt van een dienstencentrum.

Eerste dienstencentrum in Groot-Zonnebeke

Villa Zonnedaele wordt de nieuwe bestemming van een dienstencentrum, een plek voor alle Zonnebekenaren. De villa wordt een open huis waar je aan verschillende activiteiten en workshops kunt deelnemen. Of je komt er gewoon een koffie drinken of een babbeltje slaan. Dienstencentra richten zich in eerste instantie op mensen met een beginnende zorgbehoefte. Door het aanbod in het dienstencentrum kunnen ze langer thuis blijven wonen en hun sociale kring breidt uit. Ze krijgen er hulp wanneer ze vragen hebben over thuiszorg of ze leren er bijvoorbeeld beter met de computer werken. Één iets staat vast, het wordt een gezellige plek waar iedereen thuis komt en eenzaamheid geen plaats kent. Wie weet ontmoet je daar wel je grote liefde? Kun je gelijk trouwen op de bovenverdieping!

Daar komt de bruid

Want zeg nu zelf, wie trouwt nu niet graag in een villa middenin een prachtig park? Ook wij zijn daarvan overtuigd. Daarom zullen huwelijken, jubilea en andere feestelijke ontvangsten doorgaan op de bovenverdieping van de villa. Daar komt een bar met een ceremoniezaal.

We geven je graag een blik op de eerste beelden:

  • Architect: Studio Bont & Atelier Starzak Strebicki
  • Aannemer: Bouw & Renovatie nv uit Rekkem
  • Start werken: voorjaar 2024
  • Einde werken: zomer 2025
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon