TRY-OUT Bollo Smieto Flamenco – Wim Willaert

Podium

‘Bollo Smieto Flamenco’ doet waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen. Nochtans heeft iedereen wel eens dit spel gespeeld. Bollo Smieto is de typisch Vlaamse (Flamenco) kermisattractie waarbij je met een bal (bollo) naar lege blikken kunt gooien (smieto).
Ikzelf dacht ooit het volkspel onder de knie te hebben. Ik was niet onverdienstelijk in balsporten in het algemeen en ik had winnaars van het spel wat uitgehoord en ervan afgekeken. “Je moet bovenhands gooien naar het middelste blik en veel kracht bijzetten”, zei ik overtuigend tegen mijzelf en mijn entourage. Alsof ik een kenner van de bollo smieto-sport was. Ik geloofde in mijn scoren, maar eigenlijk stond ik op de top van de berg der dwazen. Vanop een afstand van twee meter heb ik het gepresteerd om met mijn drie ballen, mijn drie kansen, geen enkel blik te raken. Schaamtelijk.
Over mensen die geloven dat ze kennis van zaken hebben en op de hoge top van de berg der dommen roepen dat ze er alles van af weten, wil ik het hebben en vertellen en musiceren. En ook over wat er met een Vlaamse artiest kan gebeuren wanneer hij in contact komt met één der dommen, één der dwazen.
Elke overeenkomst met bestaande artiesten is hierbij louter toeval. Natuurlijk dat!
Deze voorstelling is een try-out, er zijn maximaal 150 beschikbare plaatsen.
Foto (c) Kaat Pype

TRY-OUT Bollo Smieto Flamenco – Wim Willaert

Datums

Van: 2025-01-30T20:00:00
Tot: 2025-01-30T22:00:00

Prijs

Standaardtarief: € 15.00

Locatie

OC Beselare
Geluwestraat 12, 8980 Beselare

Vrijetijdsaanbod

Op zoek naar een leuke activiteit in Zonnebeke? Neem een kijkje tussen ons vrijetijdsaanbod.

zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon