Belevingswandeling ‘De Weg Terug’

Theatervoorstelling

Toen de oorlog in november 1918 eindigde bleef vernieling achter. Niet alleen dorpen werden van de kaart geveegd, maar ook gezinnen werden verwoest. De dood van een vader, zoon, broer of goede vriend bracht de rouwende vrienden en familieleden in beweging. In de jaren ‘20 bezochten ze met duizenden de Westhoek, op zoek naar het graf van hun geliefde of het slagveld waar ze vochten en stierven.
Het Passchendaele Museum organiseert samen met de Universiteit van Kent de belevingswandeling “The Way Back”. Het kasteel van Zonnebeke vormt het decor voor een unieke ervaring. Een combinatie van projecties, videomapping, muziek en gesproken woord brengen het Zonnebeke van anno 1920 terug tot leven. De littekens van de oorlog zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. Britse pelgrims, Duitse bezoekers en de lokale bevolking ontmoetten elkaar terwijl de geesten van de oorlog nog steeds rondwaren.

Praktisch

Datum: 24 tot en met 26 mei, vanaf 18 uur
Tickets binnenkort beschikbaar

Dit project kwam tot stand binnen het themajaar Eerste Wereldoorlog: LANDSCAPES | Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen.
Dit evenement kreeg het label EU-voorzitterschap in de categorie cultuur.

Datums

Van: 24/05/2024 18:00
Tot: 26/05/2024 22:00

Locatie

Memorial Museum Passchendaele 1917
Berten Pilstraat 5A, 8980 Zonnebeke

UIT in Zonnebeke

Op zoek naar een evenement in Zonnebeke? Raadpleeg dan onze evenementengids.

zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon