InwonerBezoeker
   

Expo’s in de bib

Sint-Sebastiaansgilden in de frontstreek

Ter gelegenheid van Open Monumentendag en naar aanleiding van de 20ste Gildendag in Zonnebeke op 24 september, kun je in de bib van 9 tot 30 september een expo rond de Sint-Sebastiaansgilden van de frontsteden Diksmuide, Ieper, Nieuwpoort en Poperinge bezichtigen.

Via stukken uit de privé verzameling van Patrick Syx wordt een beeld geschetst van het historische erfgoedkarakter van deze schuttersgilden.

Tegelijkertijd loopt er ook een expo met als thema ‘Sint-Sebastiaan’, dit naar aanleiding van het 595-jarige bestaan van de Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan te Beselare. Terug via stukken uit de privé verzamelingen van Patrick Syx en Hans Van Bockstael wordt geprobeerd een beeld te vormen rond de figuur van den Edelen Ridder Sint-Sebastiaan. Een waaier van voorstellingen komt aan bod.

Kleiige creaties door Anja Corneillie

Tussen 7 oktober en 4 november zijn de creaties in klei van Anja Corneillie (Terrac) te bewonderen. Zij raakte gefascineerd door het materiaal klei met zijn eindeloze mogelijkheden. Inspiratie haalt ze uit het leven van elke dag en de natuur. De werken variëren van sober tot uitbundig. Krijg je hier niet genoeg van? Via terrac.be kun je de eigen gemaakte creaties terugvinden die te koop worden aangeboden.

De expo’s vinden plaats in bibliotheek De Letterschuur, Berten Pilstraat 5, Zonnebeke, tijdens de openingsuren van de bib.

Laatste update: 18 september 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon