Zwerfvuil en sluikstort

Logo Mooimakers Zwerfvuil

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Onderhoud je favoriete plaats en overtuig je buren, vrienden, vereniging of school om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal. Mooimakers.be brengt alle zwerfvuilvrijwilligers in kaart. Je vindt er tal van initiatieven die de Vlaamse overheid neemt in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort.

Wil jij ook een handje toesteken om je buurt proper te maken? Registreer je via mooimakers.be en kies een traject of een plaats die je eenmalig of langdurig wil opruimen. Dat kan gaan om je straat, een buurt, een speelplein… Via deze website kan je ook opruimmateriaal aanvragen. Voor afvalzakken kan je contact opnemen met de gemeentelijke milieudienst. Zij vertellen je ook meteen waar je terecht kan met het verzamelde afval.

Sluikstort

Er is geen enkele reden om te sluikstorten. Iedereen heeft voldoende mogelijkheden zijn afval kwijt te raken via de huis-aan-huis ophaling of een bezoek aan het recyclagepark.

Toch sluikstort, vandalisme of overlast opgemerkt op het openbaar domein? Laat het ons weten via dit formulier. De gemeente ruimt het afval zo snel mogelijk op. Daarbij proberen we de overtreder te identificeren.

Milieu
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

Laatste update: 19 oktober 2022
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon