Wat zijn Zorgzame buurten?

De gemeente maakt van Zonnebeke en haar deelgemeentes zorgzame buurten. Vlaanderen gaf onze gemeente een subsidie om dit te realiseren in Zandvoorde en Zonnebeke.

Zorgzame buurten?

Een zorgzame buurt is een plaats waar mensen zich thuis voelen en kwaliteitsvol wonen, waar ontmoeting, oog voor elkaar en nabije hulp- en dienstverlening zorgen voor een warme leefomgeving. In een zorgzame buurt zorgt iedereen voor iedereen. Dat klinkt goed, toch?

Hoe doen we dat?

Zorgzame buurten ontwikkel je niet alleen. Zo werkt de gemeente samen met verschillende partners. In Zandvoorde is er het dorspunt in samenwerking met De Lovie vzw. In Zonnebeke werden in een eerste fase de eerstelijns zorgprofessionals (thuisverpleging, kinesisten, psychologen…) bevraagd. Zij zijn immers de voelsprieten uit de buurt. Ook met de woonzorgcentra is er regelmatig overleg. Zo worden er ook wekelijks dorpsrestaurants samen met hen georganiseerd. Het volledige aanbod vind je terug op de vorige pagina.

Wij zoeken Zorgzame buren!

Wil jij op jouw manier en vanuit jouw talenten je steentje bijdragen aan onze zorgzame buurten? Neem dan zeker contact op met ons team buurtzorg. We kunnen niet wachten om je te leren kennen!

Team buurtzorg
Langemarkstraat 10
8980 Zonnebeke

Logo Zorgzame Buurten
Laatste update: 9 januari 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon