Energie besparen

Wil je energie besparen en je energiefactuur onder controle houden. Hier kan je enkele tips vinden.

Vraag advies aan Energiehuis DVV Westhoek

Een Energiehuis is een gemeentelijke instelling of een samenwerking tussen verschillende gemeenten. In de Westhoek gaat dit over 17 gemeenten, waaronder Zonnebeke.

Je kan voor heel wat interessante zaken terecht bij het Energiehuis, zoals renovatieadvies en -begeleiding, warmte- en energiescans, de VerbouwPremie en VerbouwLening, renovatiefiches, infosessies over energie (de energiefitsessies)…

Neem dus zeker even een kijkje op hun website.

Doe de V-test van de VREG

Wil je het meest voordelige energiecontract? De V-test® vergelijkt objectief alle contracten voor aardgas en elektriciteit, van alle energieleveranciers op de Vlaamse markt. Op basis van je jaarlijks verbruik kan je snel en eenvoudig berekenen hoeveel je het komende jaar zou betalen als je vandaag een (ander) energiecontract afsluit.

Groepsaankoop groene stroom

Jaarlijks wordt door provincie West-Vlaanderen een groepsaankoop elektriciteit en aardgas georganiseerd. Hoe meer deelnemers, hoe groter de besparing op je energiefactuur kan zijn!

Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Na de veiling ontvang je een persoonlijk voorstel van de leverancier die het meest voordelige bod uitbracht. Aanvaard je het aanbod? Dan wordt gezorgd voor een vlotte overstap.

Meer info en inschrijven kan via west-vlaanderen.be.

Lees alles over energie en het besparen erop op vlaanderen.be.

Woondienst
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

Laatste update: 10 augustus 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon