Medische / psychologische hulp

Dringende hulp: 112


Huisartsen en apothekers

Wachtdiensten

Ziekenhuizen

Via health.belgium.be vind je een overzicht van alle algemene en psychiatrische ziekenhuizen, spoedgevallendiensten, MUG- en PIT-functies.

Eerstelijnshuis Midden-West-Vlaanderen

Als inwoner van Zonnebeke kun je terecht in het Eerstelijnshuis Midden-West-Vlaanderen. Je kunt er een afspraak maken bij een tabakoloog, diëtist, podoloog, eerstelijnspsycholoog of seksuoloog. Er wordt altijd gewerkt op afspraak. Je huisarts blijft je eerste aanspreekpunt en verwijst je zo nodig door.

Alle info op hamwvl.be.

Eerstelijnspsycholoog Carmen

Elke donderdagvoormiddag en vrijdagnamiddag kun je als inwoner (+ 15 jaar) van Groot-Zonnebeke terecht bij eerstelijnspsycholoog Carmen in de Oude Pastorie in Zonnebeke (Ieperstraat 4A) met psychische klachten (bijvoorbeeld stemmings-, stress- of angstklachten, een laag zelfbeeld…). Ze is ook gespecialiseerd in autisme en trauma.

Heb je het gevoel in de knoop te liggen? Dan helpt ze je graag verder. Je kunt een afspraak maken via 0477 24 80 78 of via carmen@planc-psycholoog.be.

Wanneer je bent aangesloten bij een ziekenfonds, is het eerste gesprek gratis en daarna betaal je 11 euro per sessie (of 4 euro bij verhoogde tegemoetkoming).

Hulpvoorjou.be

Gaat het even niet? Worstel je met jezelf? Ervaar je problemen of zoek je hulp voor iemand anders? Op hulpvoorjou.be vind je misschien wel antwoord op je vragen of een contactpersoon waarbij je terechtkan.

De website toont je een overzicht van organisaties, verenigingen en infolijnen uit de regio waar je terechtkan voor hulp of informatie. Je vindt er ook alle noodnummers voor dringende hulp.

De Sociale Kaart

De Sociale Kaart geeft informatie over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Je kan zoeken naar antwoorden op zorgvragen als “Waar vind ik kinderopvang in mijn gemeente?”, “Welke huisartsen zijn er in mijn buurt?”, “Waar vindt een verslaafd familielid hulp?”…

Hulp bij seksueel geweld

Als je geconfronteerd wordt met seksueel geweld, aarzel dan niet om hulp te vragen. In het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) van AZ Delta staan de medewerkers dag en nacht klaar om je te helpen en alle mogelijke steun te bieden met onder meer gratis medische verzorging, psychologische ondersteuning en verdere nazorg.

Het is heel belangrijk om snel hulp te zoeken en er niet alleen mee te blijven zitten. Je wordt opgevangen in een rustige omgeving, met aandacht voor je directe noden en met alle respect voor je privacy. Samen met jou wordt gekeken wat er moet worden ondernomen om als slachtoffer weer de controle in handen te krijgen na een traumatische situatie van seksueel geweld. In het ZSG sta jij centraal en worden jouw beslissingen gerespecteerd.

Laatste update: 12 januari 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon