Aanleg Hoppinpunten

Op de Geluveldplaats, Zandvoordeplaats en het kruispunt van de Oude Kortrijkstraat met de Nonnebossenstraat worden er Hoppinpunten (mobiliteitspunten) aangelegd.

Wanneer

De werken starten op 15 april 2024 en duren ongeveer twee maanden.


Hinder

Op de Zandvoordeplaats en het kruispunt van de Oude Kortrijkstraat met de Nonnebossenstraat is er slechts matige hinder.

Op de Geluveldplaats is de hinder groter en wordt het verkeer omgeleid:

  • Alle doorgaand verkeer in de Kasteelstraat wordt omgeleid vanaf de rotonde Kortekeer via de N303 Wervikstraat – N8 Menenstraat naar de Kasteelstraat en omgekeerd.
  • De ambachtelijke zone Polderhoek (Kasteelstraat, Kortekeerstraat, Reutelhoekstraat en Polderhoekstraat) en het recyclagepark blijven bereikbaar vanaf de rotonde Kortekeer.
  • De Geluveldplaats en het centrum van Geluveld zijn vanuit Beselare bereikbaar via de omleiding.
  • Ook de Lijnbussen volgen de omleiding via de N8 Menenstraat. De bushalte Geluveldplaats vervalt tijdelijk. Er komt een tijdelijke halte langs de N8 Menenstraat ter vervanging.
  • De postbedeling en afvalophaling verlopen verder zoals normaal.
  • In de Menenstraat kun je op de parkeerstroken ter hoogte van de huisnummers 221-219 maar beperkte tijd parkeren. Je moet een parkeerschijf gebruiken. Hiermee kun je maximaal 3 uren parkeren. Van maandag tot zaterdag van 8 tot 18.30 uur, uitgezonderd feestdagen.
  • Verkeer is verboden in de Polderweg (achterkant van GBS De Regenboog), in de richting van de markt. Kinderen kunnen daar worden afgezet en via de zijkant naar de school wandelen. (oranje = eenrichtingsverkeer; geel = weg naar school voor kinderen)

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdelijk verkeersreglement van 15 april 2024 tot 15 juni 2024:


Wat

Een Hoppinpunt is een punt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen en op elkaar zijn afgestemd. Je start er je reis of stapt er vlot over van het ene op het andere vervoermiddel. Je vindt er altijd een fietsenstalling. Een Hoppinpunt herken je aan de paars-groene Hoppinzuil. Op deze zuil vind je informatie over alle vervoermiddelen die op het Hoppinpunt beschikbaar zijn.


Vragen

Aannemer: Vancoillie-Tanghe uit Staden


Openbare werken
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

Laatste update: 10 april 2024
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon