Openbare verlichting

Laat je soms het licht beneden branden als je ’s nachts boven in je bed ligt? Neen? De gemeente Zonnebeke ook niet! Sinds 2014 wordt de openbare verlichting langs gemeentewegen gedoofd tijdens de week. De dorpskernen en gewestwegen blijven wel verlicht. Deze milieuvriendelijke maatregel betekent ook een serieuze besparing.

In het huidige brand- en doofprogramma wordt de verlichting gedoofd om 23.30 uur en terug ontstoken om 4.30 uur, met uitzondering van vrijdag- en zaterdagnacht.

Zonnebeke wil met deze maatregel haar steentje bijdragen in de strijd tegen de uitstoot van CO2, lichthinder en lichtpollutie. Ook op de energiefactuur zal zo serieus kunnen bespaard worden, wat in de huidige economisch en financieel moeilijke tijden natuurlijk mooi meegenomen is.

Merk je dat één of meerdere lampen niet werken of een ander defect vertonen, dan kan je dit melden via het gratis telefoonnummer 080 06 35 35 of via straatlampen.be van Fluvius. Defecte lampen op gewestwegen kan je melden bij het Agentschap Wegen en Verkeer via meldpuntwegen.be.

Infrastructuur
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

Laatste update: 9 november 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon