Mijn VerbouwPremie

Particulieren en bedrijven kunnen via 1 online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Voorwaarden

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-woongebouw (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Er zijn verschillende categorieën van werken die in aanmerking komen voor Mijn VerbouwPremie:

  • dak: isolatie en renovatie
  • buitenmuur: isolatie en renovatie
  • vloer: isolatie en renovatie
  • ramen en deuren: glas en buitenschrijnwerk
  • binnenrenovatie: binnenmuur, plafond en trap
  • elektriciteit en sanitair (waaronder regenwaterput)
  • hernieuwbare energieproductie: zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler
  • gascondensatieketel (opgelet: de aanvraag van Mijn VerbouwPremie voor gascondensatieketel wordt stopgezet en kan men enkel nog aanvragen tot en met 31 oktober 2024, op voorwaarde dat de eindfactuur dateert van voor 1 november 2023 (en facturen maximaal 2 jaar oud zijn, op het ogenblik van de aanvraag).

Procedure

U kunt Mijn VerbouwPremie eenvoudig online aanvragen.

Bekijk een filmpje als hulp.


Bedrag

Financieel voordeel

Benieuwd welke premies u kunt aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt? Raadpleeg de simulator van Mijn VerbouwPremie.


Meebrengen

Als je hulp nodig hebt bij je aanvraag, kan je een afspraak maken bij onze woondienst.

Breng dan zeker je eID met pincode, je facturen, de EAN-code van je elektriciteitsmeter en eventuele andere documenten specifiek voor de categorie van werken die jij laat uitvoeren mee.


Woondienst
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

Laatste update: 8 augustus 2023
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon