Gratis sportverzekering

Organiseer je als socio-culturele vereniging, jeugdvereniging of nieuw opgestarte sportclub een sportactiviteit, dan kan je een gratis sportverzekering aanvragen bij Sport Vlaanderen.

Deze polis dekt de burgerlijke aansprakelijkheid en de lichamelijke ongevallen. De polis bevat algemene voorwaarden en een bijvoegsel met speciale voorwaarden. Zowel de deelnemers als bezoldigde en onbezoldigde medewerkers zijn verzekerd.

Wie

Wel:

  • Socio-culturele en jeugdverenigingen
  • Nieuwe sportclubs tijdens de opstartfase (eerste drie maanden)

Niet:

  • Reeds bestaande sportclubs
  • Initiatieven genomen door gemeentelijke sportdiensten, adviesraden of in samenwerking hiermee

Welke sportactiviteiten

Elke activiteit moet sowieso toegankelijk  zijn voor zoveel mogelijk mensen (het deelnamegeld moet democratisch zijn) en er mag geen aparte bijdrage gevraagd worden voor de verzekering.

Alle sportactiviteiten die onder degelijke begeleiding, met de juiste materialen en op het niveau van de deelnemers worden aangeboden, komen in aanmerking, behalve: luchtsporten (zoals parachutisme, parasailing, zweefvliegen, delta-plane, enz.), alpinisme, wielerwedstrijden, wedstrijden zoals ultraloop, triatlon, caféspelen, karting, gemotoriseerde sporten en paintball.

Volgende sporttakken kunnen alleen verzekerd worden als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan:

  • onderwaterzwemmen: alleen in een zwembad
  • vechtsporten, gewichtheffen, jumping, rots- en muurklimmen, schermen, schieten en speleologie: bij initiatie, als kennismaking en onder leiding van gediplomeerde lesgevers
  • schaatsen op natuurijs: bij voorlegging van een veiligheidsattest betreffende de ijskwaliteit.

Hoe aanvragen

  • Doe je aanvraag minstens 3 weken op voorhand door het aanvraagformulier te mailen naar onze sportdienst. De gemeentelijke sportdienst behandelt enkel de activiteiten die in Groot-Zonnebeke doorgaan. Gaat je activiteit door buiten ons grondgebied? Neem dan contact op met de sportdienst van die betreffende gemeente of stad.
  • Onze sportdienst stuurt je aanvraag door naar Sport Vlaanderen. Zij behandelen je aanvraag. Sport Vlaanderen heeft het recht om bepaalde initiatieven al dan niet te aanvaarden. Het advies van Sport Vlaanderen is bindend.
  • Is je aanvraag goedgekeurd, dan moet je het logo van Sport Vlaanderen plaatsen op je promotiemateriaal. Je kan dit downloaden van hun website.

Meer info

Contacteer onze sportdienst of Sport Vlaanderen, sport.vlaanderen


Logo Sport Vlaanderen
Laatste update: 5 oktober 2022
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon