Subsidie voor natuur- en milieu-educatieve activiteiten

Scholen en erkende verenigingen kunnen een subsidie krijgen voor het opzetten van natuur- en milieu-educatieve activiteiten.

Voorwaarden

  • De activiteit moet plaatsvinden op het grondgebied van het Regionaal Landschap Westhoek (Alveringem, Diksmuide, Houthulst, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Koekelare, Kortemark, Veurne, Heuvelland, Mesen, Ieper, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke.
  • Activiteiten die aanvaard worden: alle vormen van leeractiviteiten van scholen of groepen, alle vormen van voorlichting, educatie, burgerparticipatie en communicatie voor een algemeen publiek, met betrekking tot natuur, ecologie, milieu, landschap en duurzaamheid, om te zorgen voor meer betrokkenheid, respect, natuur- en milieuvriendelijk handelen, en voor meer duurzaamheid en leefbaarheid van de samenleving.
  • De gemaakte kosten moeten verbonden zijn met de activiteit (dus geen catering, transport…).
  • De groepsgrootte is maximaal 25 deelnemers per gids/gidsbeurt/activiteit.

Raadpleeg de uitgebreide voorwaarden in het reglement.

Aanvraag

Vul het aanvraagformulier in en bezorg dit aan onze milieudienst. De aanvraag moet ondertekend zijn door de directie van de school of het bestuur van de erkende vereniging.

Voeg de bewijzen van de gemaakte kosten toe. Vermeld het rekeningnummer van de school of de erkende vereniging.

 

Reglement

Subsidiereglement ondersteuning natuur- en milieu-educatieve activiteiten (GR 20 april 2020; publicatiedatum: 16 februari 2022)

Milieu
Langemarkstraat 8
8980 Zonnebeke

Laatste update: 13 oktober 2022
zonnebeke-grafisch-element-zon
zonnebeke-grafisch-element-beek
zonnebeke-grafisch-element-zon